dissabte, 28 de novembre del 2009

Setmana extraordinària. Visita a una entitat

Hola! Aquesta setmana ha estat la setmana d'activitats extraordiàries, i una de les activitats a realitzar era la visita, de forma individual o en grup, a un espai educatiu d'una entitat o exposició d'interès públic.
La meva companya, Mar Sanchez i jo, vam anar al Museu de la Ciència de Barcelona, també anomenat CosmoCaixa.
Doncs, la Mar i jo, vàrem aprofitar un dia per anar a visitar el museu i va coincidir que el dia que vam anar s'hi celebrava la setmana de la Ciència, ja que pensem que és un centre on hi han moltes ofertes educatives per a escoles i perquè és un centre amb moltes activitats molt interessants per a totes les edats.

El CosmoCaixa és un centre públic i obert per a totes les edats.
El Museu presenta diferents espais com:

- El Mur geològic
- El Bosc inundat
- La Sala de la Matèria
- Planetari
- La Plaça de la Ciència
- Click i Flash
- Planetari bombolla
- Toca, toca!

Hi ha diverses activitats educatives per als nens, tant activitats escolars com familiars, per a tots els públics. Doncs, els principals serveis del museu per a nens són el Click, que són activitats per a nens de més de tres anys, que acompanyats per un monitor, experimenten i manipulen amb tot tipus d'activitats científiques. També, trobem el Planetari, on podem trobar moltes coses que observar, com les constel·lacions, els planetes,... i el Toca, toca! Que són activitats mediambientals on en grup de 15 alumnes, acompanyats també per un monitor, poen experimentar tocant animals, com per exemple, serps, estrelles de mar, eriçons, etc.

Així doncs, aprofitant que era la setmana de la ciència, vàrem fer una visita al Museu, i un cop allà, vàrem demanar fulletons d'informació educatius per a exposar-ho al Seminari. Però, ens van dir que a la web trobariem tot tipus d'informació. Per a més informació del Museu de la ciència, us enllaço la seva pàgina web: http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/cosmocaixabarcelona/cosmocaixabarcelona_es.html

Creiem que és una entitat que cal visitar amb els alumnes, perquè és un lloc on poden experimentar amb tot tipus d'activitats i serveis que ofereix per a edats diferents i per a tots els cursos des d'educació infantil fins a batxillerat. Els nens poden experimentar, observar i conèixer tot tipus d'experiències. És una manera educativa d'aprendre el coneixement del medi ambient i els animals mitjançant un dia en aquest museu.
Respecte a les activitats educatives que es presenten, podem afirmar que és un centre que cal visitar per aprendre més a fons sobre la ciència, ja que presenten diferents activitats científiques, experiments, contacte amb la natura,... que serveixen per a una millora del coneixemenet del medi.


Aquí us enllaço la web amb les diferents activitats que presenten per a tots els cursos:

http://www.activitatseducativesfundaciolacaixa.es/cosmocaixa-barcelona/?lang=es


Animeu-vos i visiteu-lo amb els vostres alumnes o els vostres fills :)

Fins un altre!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada