diumenge, 6 de desembre del 2009

GITIC. Aprenentatge col·laboratiu: Projecte Telemàtic

Un projecte telemàtic consisteix en dur a terme diferents activitats escolars conjuntament amb altres, perquè així poden comunicar-se amb altres escoles, altres nens i nenes i conèixer nous temes i noves propostes. I, després intercanviar-ne les experiències per Internet mitjançant correus electrònics o fòrums, entre d'altres. De manera que això permet, per una banda, fomentar el treball cooperatiu, tant per part dels professors com dels alumnes, i per l'altre establir una certa comunicació entre altres escoles.

El projecte telemàtic que he escollit s'anomena "Inventa't un conte!". I per accedir-hi fàcilment al projecte que ofereix aquesta escola podeu clicar aquí.
Aquest projecte d'"inventat un conte!" és un projecte de treball cooperatiu que està pensat per alumnes que cursen educació infantil, concretament P3, P4 i P5.
És un projecte que intercanvien dues escoles i consisteix en que una escola comença a escriure un conte inventat amb la participació de tots els alumnes d'aquella classe i tot seguit l'envien per correu electrònic a l'altra escola que participa. Llavors, aquesta al rebre'l continua el conte inventat de la primera escola i l'envia a la primera escola. Finalment, es torna a repetir la mateixa acció, fins que la segona escola envia el conte acabat a la primera escola. També, les dues escoles han afegit al seu conte il·lustracions.
La tasca del mestre és intentar que en el conte hi hagi plantejament, nus i desenllaç.

Tal i com presenta aquesta escola, els objectius primordials d'aquests treball cooperatiu al voltant del conte són:
  • Fomentar la participació espontània a la classe
  • Començar a aprendre a treballar col·lectivament
  • Treballar el llenguatge verbal i plàstic
  • Fomentar la imaginació i la creativitat
  • Conèixer el correu electrònic com a eina de comunicació
Per veure els contes realitzats per tots els cursos de cicle infantil cliqueu aquí.

Per concloure, trobo que aquest projecte telemàtic està prou bé pels infants d'educació infantil, ja que és una manera de fomentar la creativitat i la seva imaginació mitjançant una activitat que a ells els agrada molt, com és la d'escoltar contes, doncs que millor manera de crear contes inventats conjuntament i intercanviar noves idees i noves propostes amb altres escoles. També, adquireixen nous coneixements i tracten les diferents àrees educatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada