divendres, 18 de desembre del 2009

GITIC. Viquipèdia

A classe de Gestió de la informació i TIC d'en Xavier Àvila vàrem haver de fer un treball sobre la Viquipèdia. I la segona part del treball consistia en fer una intervenció d'un article a la Viquipèdia, però respectant el llibre estil, com per exemple algunes coses que cal tenir en compte a l'hora de crear in nou article, s'ha d'utilitzar un llenguatge correcte i formal, i cal vigilar l'ortografia, la gramàtica i el vocabulari; els enllaços i el format són essencial, cal dirigir-se al lector i no utilitzar mai el llenguatge en primera persona, entre d'altres. Per saber-ne més sobre el llibre estil.

Doncs, un cop fet el treball teòric de la Viquipèdia i introduir-nos més en aquest món dels wikis, vam fer la segona part del treball. Primer de tot, vam crear-nos un compte d'usuari. Després d'haver observat i inspeccionat els serveis que presentava la Viquipèdia i per saber com crear un article nou en una enciclopèdia, vam decidir crear-lo i parlar sobre el blink de Blanquerna, perquè és una eina nova que hem començat a utilitzar aquest any amb l'entrada a la Universitat i volíem presentar-lo. Primer vam mirar si ja hi havia algun article respecte el blink. Doncs, dit això, vam poder crear-lo.

Respecte a la creació de l'article, al principi ens va resultar molt costós, perquè mai havíem fet una cosa així, com ha estat aquesta intervenció. Ademés, vàrem afegir una fotografia, que havíem de crear-nos un compte d'usuari Commons. La veritat ha estat un treball difícil, perquè començàvem des de cero, no sabíem si ho estàvem fent bé o malament, però ha estat una experiència nova per introduir-nos una mica més en el món de les TIC i tots els serveis que presenta aquesta gran enciclopèdia lliure d'Internet, la Viquipèdia.

Per concloure, dir que ha estat molt bé saber-ne més sobre la Viquipèdia, perquè quasi sempre es fa servir per a buscar informació per a fer algun treball o per saber-ne més d'algun tema. Ademés, hem pogut tenir l'experiència de crear una nova intervenció, ja que no sabia com es feia, ni tampoc cap dels serveis que presenta, com per exemple les contribucions dels altres usuaris per a la millora de l'article, la discussió amb altres persones que també intervenen en la Viquipèdia, la llista de seguiment, etc.
Per acabar, dir que recomano a totes les persones que s'introdueixin en el món de la Viquipèdia i tinguin la oportunitat de crear un article, perquè puguin veure i observar les possibilitats que ofereix. Doncs, finalment, estem contentes pel treball que hem realitzat, perquè ens ha resultat difícil i costós, però l'hem sabut treure endavant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada