divendres, 18 de desembre del 2009

GITIC. Aprenentatge col·laboratiu: WebQuest

Un WebQuest és una proposta didàctica que presenta diferents activitats de recerca en les quals la major part de la informació prové de recursos d'Internet.

La WebQuest que he escollit s'anomena "El Sistema Solar" i està destinada a nens d'educació primària.
Aquesta WebQuest permet que els nens aprofundeixen en un tema interessant, motivador i misteriós com és l'Univers.
Els alumnes es treballaran en grups de tres estudiants, on cadascun d'aquests desenvoluparà la feina d'un personatge com:
el responsable gràfic, el tècnic informàtic i el responsable de la correcció lingüística. Per tant, cada grup d'estudiants s'ha de repartir en cadascun d'aquests tres personatges científics especialitzats en l'art planetari.
El projecte consisteix en ajudar al professor Sinof a aclarir i confirmar les seves hipòtesis sobre els planetes o la Lluna, entre d'altres. Mitjançant set activitats que proposen, gràcies a altres enllaços web troben informació sobre la pràctica plantejada per a poder fer el treball final que serà una presentació en PowerPoint, una web o un full del Word on es demostrin totes les hipòtesis plantejades pel professor Sinof.
D'aquesta manera aprofundeixen en la matèria de ciències naturals i socials, i adquireixen nous coneixements sobre els planetes del Sistema Solar, les fases de la lluna, el dia i la nit, les estacions de l'any, altres astres dels sistemes solars (asteroides, cometes i meteorits), i la Terra i el Sol.

Per concloure, trobo que és una proposta didàctica bastant bona, ja que els alumnes aprofundeixen sobre un tema important relacionat amb l'àmbit de ciències naturals. Aquesta WebQuest és una manera de fomentar el treball cooperatiu en grup i desenvolupar més a fons el Sistema Solar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada