dilluns, 21 de desembre del 2009

GITIC. Reflexió sobre alguns tòpics

Hola!

Els tòpics es poden considerar mitges veritats, perquè parteixen d'aspectes de la realitat que es presenten com si fossin veritats.
Ara comentaré alguns tòpics relacionats amb els mitjans de comunicació:
  • Una imatge val més que mil paraules
Aquest tòpic fa referència de què a vegades no calen tantes paraules sinó demostres el que sents de veritat, per això, un fet o una imatge transmet molt més que unes paraules. Per això, moltes vegades és millor demostrar allò que sents amb fets que no amb paraules, ja que és més creïble que no pas si ho diem.
  • Davant de la televisió, el receptor és passiu
Quan mirem la televisió ens quedem bocabadats, però no per això el receptor ha de ser passiu, ja que podem estar mirant la televisió i fer altres coses en aquell mateix moment.
  • La violència vista a la televisió o al cinema, genera violència
La violència que veiem per la televisió o al cinema de vegades pot generar violència al carrer. Quan mirem la violència per la televisió no hem d'oblidar que és ficció i explicar als nens que el que veuen no és real, però igual que els nens o qualsevol altre persona pot copiar el que veuen mitjançant la televisió també ho poden fer si ho veuen en la vida real.

  • La televisió és un mitjà generador de "modes"
La televisió és un mitjà que mira molta gent. I per aquesta hi ha molts anuncis de productes i és aquesta la que ens ofereix les últimes tendències que surten. Per tant, moltes persones compren tot allò que surt per la televisió, perquè volen estar a la última de tot, és a dir, a la "moda".
Aquest tòpic pot ser veritat, per això que he esmentat, però per una altra banda, hi ha molta gent que mira la televisió i no influeix en ells.
  • La televisió és una finestra oberta a la realitat
La televisió ens obra les portes a tot allò que succeix a la vida real i gràcies a aquesta podem estar informats del que succeix en altres llocs del món i en un moment. També, surten moltes coses i temes de gran interès per als espectadors. Per tant, aquest tòpic és veritat, ja que per la televisió surt tot allò que succeeix a la realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada