dijous, 24 de desembre de 2009

GITIC. Intervenció de síntesi

Hola!

Fins aquí, ha arribat el meu bloc de treball!
Després de quatre mesos treballant amb ell, he après moltsíssimes coses, tant relacionades amb l'assignatura de Gestió de la informació i TIC com amb l'ha de Comunicació Oral, Escrita i Digital.

La primera vegada que vaig sentir a parlar dels blocs va ser quan jo anava a l'escola de primària. Jo anava a cinquè de primària i a classe d'informàtica, el mestre ens deia que miréssim els blocs que havien creat els de sisè de primària. Aquell va ser el primer dia que vàrem sentir a parlar de blocs. Llavors, vam podem estar navegant pels blocs dels estudiants de sisè. Nosaltres veiem que un bloc era una pàgina web on els alumnes de sisè explicaven qui eren, els seus interessos, les seves aficions, és a dir, una pàgina personal on penjaven fotos i explicaven les seves coses.
Ara, hem trobo a la universitat i sóc jo la que ha de crear un bloc.
Farà quatre mesos, el primer dia de classe de Gestió de la informació i TIC, el professor Xavier Àvila, ens va dir que creéssim un bloc per poder anar recollint els nostres coneixements i reflexions del que dia a dia hem anat aprenent en aquesta assignatura.
En aquella mateixa classe ja el teníem fet. Després d'estar dies investigant sobre el seu funcionament, vaig fer la meva primera entrada relacionada amb l'assignatura. D'aquesta primera entrada, m'agradaria destacar que va ser el meu primer contacte amb el món dels blocs, ja que com he esmentat anteriorment, a l'escola vaig navegar per alguns, però era la primera vegada que hem creava un.
I a partir d'aquí, va començar l'experiència d'anar cada setmana fent noves entrades sobre els nous coneixements i les pràctiques proposades per l'assignatura de Gestió de la informació i TIC. He de dir també que, algunes setmanes he hagut de deixar el bloc una mica de banda, a causa de la feina de la Universitat i tots els treballs que teníem per fer. Però, sempre he intentat anar actualitzant-lo i posant-lo al dia.

De les pràctiques que he estat fent al llarg d'aquest primer semestre, m'agradaria destacar una de les últimes, que és la de Aprenentatge i TIC. La destaco, perquè és una de les pràctiques que més m'han agradat d'aquesta assignatura i perquè és una de les que més he aprés. Va ser una pràctica divertida feta a classe i una de les quals vam aprendre a utilitzar diversos programes, com el Clic, el llenguatge Logo i el Crayon Pyshics. Vam poder veure diverses activitats d'aprenentatge que ofereixen aquests programes educatius i relacionar-la amb les metàfores de l'aprenentatge amb l'ordinador. I aquests programes podrem utilitzar-los en un futur com a mestres.

Una altra de les intervencions que m'agradaria destacar és la presentació de diapositives utilitzant Google Docs
. Aquesta pràctica hem va agradar bastant, perquè vaig poder descobrir un nou servei com és el Google Docs i no només fer una presentació mitjaçant aquest, sinó que vaig descobrir altres eines que ofereix, com per exemple: que és una molt útil alhora de realitzar treballs en grup, ja que permet que tots els usuaris puguin veure i modificar el document al moment. També, és una manera diferent de fer presentacions de diapositives i no semrpe amb el mateix programa de Microsoft Office PowerPoint.

També, dir que una de les pràctiques que més difícil hem va resultar va ser la de l'àudio, i una de les primeres que vam fer en el bloc. Havíem de modificar la nostra veu mitjaçant el programa Audacity. Mai havia utilitzat un programa d'edició d'àudio i vaig tenir dificultats a l'hora d'utilitzar-lo.

Penso que, he anat progressant des de la meva primera entrada a la última, ja que he aprés millor ha expressar-se per escrit, millorant també, l'ortografia. També, m'ha fet reflexionar moltíssim sobre cada tema tractat tant en les assignatures de Gestió de la informació com en l'ha de Comunicació Oral, Escrita i Digital. També, he aprés a utilitzar un bloc, ja que mai ho havia fet, i penso que encara hem queden moltes coses per descobrir d'aquest, com per exemple: com es penja un vídeo, una imatge i com enllaçar una pàgina web en aquest, entre d'altres.
Totes les entrades han estat treballades, algunes més breus, d'altres més elaborades, més difícils o més fàcils, però cada intervenció ha estat treballada i de cada una he pogut extreure el meu aprenentatge.
També, dir que aquesta assginatura m'ha donat a conèixer més el món de la informàtica, a part dels blocs i els seus serveis, he conegut nous programes i noves fonts d'informació com el Google Docs, Google Reader i Google Notebook, entre d'altres. I, que gràcies a Gestió de la informació i TIC he sabut aprendre a navegar millor per la xarxa.

La veritat, és que la creació del bloc té molts aspectes positius pel nostre aprenentatge, és una manera de treballar més dinàmica, on l'estudiant pot penjar fotografies, vídeos,... i fer-ne la seva reflexió. També, podem decorar-lo segons els nostres gustos.
Actualment, la majoria d'escoles tenen un bloc, on cada curs explica les coses més significatives que van vivint durant l'any, com per exemple: les activitats i els projectes que fan, expliquen el que fan a classe, etc. I, alhora és una activitat motivadora pels alumnes, perquè tracten els temes de les noves tecnologies.
Cada vegada són més les persones que es creen blocs i és un bona mètode d'interaccions amb les altres persones, d'opinar respecte un tema i expressar-te lliurement. I no oblidem, que podem personalitzar-lo al nostre gust. Per tant, animo a la gent a crear-se un bloc.

I per acabar, dir que ha estat una experiència molt bona i recomanable per a tothom.

Bon Nadal i Feliç any 2010!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada